Ciuperci shiitake

Produs alimentar provenit din agricultura biodinamica si permacultura. Ingrediente: Ciuperci Shiitake BIO, uscate, intregi. Conditii de pastrare: loc uscat si racoros. Producator: Ferma Simon, Romania, Tara Motilor.

Ciupercile Shiitake au un rol important in traditiile medicale asiatice. Au fost mentionate in primele carti de medicina natursita, scrise in urma cu mii de ani. Sunt un simbol al longevitatii in Asia, datorita multitudinii de beneficii pe care le aduc sanatatii si profilului lor nutritional bogat. Sunt folosite in medicina chineza de peste 6.000 ani.

Sunt folosite, in special, pentru ca intaresc sistemul imunitar si protejeaza impotriva bolilor de inima.

Contin vitaminele din complexul B, egosterol, minerale (mangan, fosfor, potasiu, seleniu, cupru, zinc), fibre, proteine, magneziu, fier si aminoacizi esentiali.

Au efect imunomodulator, anticancerigen, antiviral, detoxifiant si antifungic. Ciupercile Shiitake au un impact puternic asupra celulelor macrofage. Celulele macrofage sunt responsabile de identificarea si neutralizarea potentialelor celule canceroase din corp. Asadar, se poate spune ca ciupercile Shiitake cresc imunitatea impotriva cancerului.

Acest fapt se datoreaza continutului de polizaharide care este util si in scaderea nivelului colesterolului total. Un anumit compus din ciupercile Shiitake, lentinacin, scade nivelul colesterolului totul. De asemenea, si beta-glucanul contribuie la acest efect. Ciupercile Shiitake contin trei minerale antioxidante foarte importante: mangan, seleniu, zinc, dar si un alt compus antioxidant care stimuleaza producerea de energie in celulele inimii.

Ciupercile Shiitake sunt contraindicate in perioada de sarcina si alaptare.

De asemenea, nu luati suplimente cu astfel de ciuperci daca urmati un tratament cu antibiotice sau antifungice, deoarece pot aparea reactii adverse precum alergiile sau fotosensibilitatea.

Valoarea nutritiva pentru 100g:

  • valoare energetica: 1259 kg/ 302 kcal
  • grasime:6 g, acizi grasi saturati: 0,8g
  • carbohidrati: 25 g, inclusiv zaharuri: 3,7g
  • proteinte: 20g
  • sare: 0,03 g

Gramajul unei pungi este de 200g +/- 10g. Echivalentul crud este de aproximativ 1500 g. Pentru consum, este necesara inmuierea cu 4 ore inainte de gatire, in apa potabila curata.

https://dr-catalin-luca.ro/site/remedii-si-alimente-vindecatoare/remedii-naturiste/ciupercile-shiitake.html

https://www.bucataras.ro/articole/afla-mai-multe-despre-ciupercile-shiitake-27123.html

https://www.jocelynkelley.com/enciclopedie-culinar/vindecarea-ciupercilor/

https://sanatosvalley.ro/ciuperca-shiitake-ajuta-organismul-sa-lupte-%C8%8Bmpotriva-cancerului-si-trateaza-orice-boala/?fbclid=IwAR1RZdXSidLR4stbV5uo2kmjdFKDcPxq1hkkwU8Xa0wqh0Vd4ckEffjo9I0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 18 =